Image9 Май 2019

Генералният директор на АДИНГ е носител на приза „Създатели на вековете”

Председателят на Управителния съвет и генерален директор на АДИНГ, Благоя Дончев, е носител на наградата за житейско постижение в Централна и Югоизточна Европа „Създатели на вековете”.


При подбора на 411 кандидати от 8 страни от региона, Международният комитет за награда за присъждане на награди и отличия „Създатели на вековете” награди 56 компании, организации и лица от 6 страни, като най-заслужаващи за развитието на предприемачеството в Централна и Югоизточна Европа. От македонските предприемачи и компании бяха наградени и компаниите „Халкбанк”, „Адора Инженеринг” и „Киро Дандаро”.

„Създатели на вековете” присъжда Международния икономически форум „Перспективи” и Международния комитет за присъждане на награди и отличия на “Създатели на вековете” от Хърватия, като част от регионалната среща на предприемачите от Централна и Югоизточна Европа „300 най-добри”. Срещата на върха тази година се проведе от 22 до 24 март 2019 г. в Дубровник и обявиха и Световния конгрес на предприемачи „Северна Македония 2019”, който ще се проведе тази година в Скопие през октомври.